کدخبر: ۱۰۳۵
۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۵:۴۲
چاپ

رسانه ها و امید آفرینی

نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه ایلام: رسانه‌ها می‌توانند در فرهنگ‌سازی کردی ایلامی نقش‌آفرینی ویژه‌ای داشته باشند و برای دستیابی به اهداف فرهنگی بزرگ، ابزار رسانه‌ای نیازمند حمایت جدی است.

حجت‌الاسلام والمسلمین اله‌نور کریمی‌تبار روز چهارشنبه در نشست شورای فرهنگ عمومی استان ایلام اظهار کرد که اهمیت رسانه‌ها به عنوان آیینه واقعیت جامعه و مهندسان افکار عمومی بر کسی پوشیده نیست و باید بستری مناسب برای فعالیت تخصصی و حرفه‌ای آنان فراهم شود تا ضمن تقویت وحدت، توسعه استان نیز شتاب گیرد.

وی با اشاره به ضرورت توجه ویژه به معیشت و امنیت شغلی اصحاب رسانه، افزود: رسانه‌ها ستون فقرات فرهنگ‌سازی و آگاهی‌بخشی در جامعه هستند و لازم است متناسب با ظرفیت‌ها و مقدورات استان، حمایت‌های مادی و معنوی از فعالان این حوزه در دستور کار قرار گیرد.

نماینده ولی‌فقیه در استان ایلام، رعایت اخلاق رسانه‌ای را از جمله الزام‌های مهم فعالیت در این عرصه دانست و خاطرنشان کرد: گاهی برخی مباحث مطرح شده در برخی رسانه‌ها با شأن و جایگاه رسانه در تراز جمهوری اسلامی همخوانی ندارد و انتظار می‌رود همواره چارچوب‌های اخلاقی و حرفه‌ای رعایت شود.

حجت‌الاسلام کریمی‌تبار با بیان اینکه رویکرد تمرکز رسانه‌ها بر نقاط ضعف، به زیان استان است، تصریح کرد: اکنون در آستانه سفر رئیس جمهور به استان، بیش از هر زمانی نیازمند وحدت، همدلی و نمایش توانمندی‌ها و ظرفیت‌های استان هستیم تا بتوانیم از فرصت این سفر بهترین بهره را ببریم.

وی با بیان اینکه ایجاد هماهنگی میان نهادهای مرتبط با مسجد اقدامی مهم و ضروری است، از انتخاب مسئول واحد هماهنگ‌کننده این مجموعه‌ها در استان خبر داد و گفت: حمایت از ابزارهای رسانه‌ای و نقش‌آفرینی هیات امنا، مسیر توسعه فرهنگ دینی و اجتماعی را هموار خواهد کرد.

نماینده ولی فقیه در استان ایلام ادامه داد: تجربه نشان داده هماهنگی و همراهی مجموعه‌های مرتبط، موجب ارتقای عملکرد مساجد، تقویت ارتباط با جامعه و افزایش سرمایه اجتماعی خواهد شد.

امام جمعه ایلام در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت فرهنگ کردی در هویت استان، خاطرنشان کرد: پیگیری‌ها و اقدام‌های مناسبی در این زمینه انجام شده است. سال گذشته نیز با ورود رسانه‌ها و مطبوعات محلی به حوزه فرهنگ کردی و برگزاری مسابقات فرهنگی، گام‌های اثربخشی در جهت تقویت این حوزه برداشته شد.

وی تصریح کرد: رسانه‌ها می‌تواند در فرهنگ‌سازی کردی ایلامی نقش‌آفرینی ویژه‌ای داشته باشند و باید همه ابعاد فرهنگ مانند آداب و رسوم با روایت صحیح و حرفه‌ای رسانه‌ها معرفی و ترجمه شود تا ظرفیت‌های فرهنگی استان هرچه بیشتر به جامعه و نسل جوان منتقل گردد.

کریمی‌تبار افزود: تنها در صورت هم‌افزایی و همکاری همه مجموعه‌ها و بهره‌گیری از ظرفیت رسانه‌های نوشتاری، مجازی و دیداری و شنیداری است که می‌توانیم مهندسی افکار عمومی را به نفع تقویت انسجام اجتماعی به پیش ببریم چرا که نبود هماهنگی میان این بخش‌ها، تلاش‌ها برای فرهنگ‌سازی را کم‌اثر خواهد کرد.

وی همچنین تاکید کرد: برای دستیابی به اهداف فرهنگی بزرگ، ابزار رسانه‌ای نیازمند حمایت جدی است و شورای فرهنگ عمومی باید از ابزارهای خلاقانه و کارآمد برای ترویج فرهنگ شهروندی و ارتقای سرمایه فرهنگی بهره بگیرد.

نماینده ولی‌فقیه در استان در پایان با قدردانی از تلاش‌های نهادهای فرهنگی و اهالی رسانه گفت: همگان باید با انسجام و مسئولیت‌پذیری، مسیر تقویت فرهنگ عمومی و اجتماعی استان را هموار کنند.

آخرین اخبار