کدخبر: ۱۲۳۵
۳۰ خرداد ۱۴۰۴ ساعت ۰۸:۰۸
چاپ

سه کشور اروپایی و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درخواست مذاکره با ایران داده اند

عراقچی: پیام‌های مکرر آمریکا به ایران/ تا وقتی تهاجم متوقف نشود،گفت‌وگو معنا ندارد.

وزیر امور خارجه با تأکید بر این در شرایطی که تجاوزات با رژیم صهیونیستی ادامه دارد آمریکایی‌ها خواهان مذاکره هستند و چند بار پیام دادند، تصریح کرد: صراحتا گفته‌ایم تا وقتی که تهاجم و تجاوز متوقف نشود حرف از گفت‌وگو جایی ندارد و با آمریکا به عنوان شریک این جنایت هیچ صحبتی نداریم.

سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه در مصاحبه با صدا و سیمای ملی در تشریح اقدامات دستگاه دیپلماسی پس از تهاجم رژیم صهیونسیتی گفت: از بدو شروع این تجاوزی که صورت گرفت، وزارت امور خارجه در کنار نیروهای مسلح که شروع به مقاومت جانانه و دفاع همه جانبه از کشور کردند، ما هم در عرصه سیاست خارجی این اقدام را انجام دادیم. تماس‌های مکرری را با وزرای خارجه شاید حدود ٣٠ کشور صورت گرفت. آقای رییس‌جمهور نیز با تعدادی از سران کشورها صحبت کردند. با دبیرکل سازمان ملل صحبت کردم و درخواست جلسه اضطراری شورای امنیت و نامه‌ای خدمت ایشان نوشتم که این جلسه هفته قبل تشکیل شد و این هفته نیز باز به درخواست چین و روسیه و پاکستان و الجزایر، جمعی از اعضای شورای امنیت تشکیل می‌شود.

از شورای امنیت توقع نمی‌رود که اقدامی علیه رژیم صهیونسیتی انجام دهد

وزیر امور خارجه با اشاره به اینکه با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مکاتبه داشتیم و درخواست جلسه اضطراری شورای حکام که دوشنبه تشکیل شد، گفت: جلسه اضطراری کنفرانس خلع سلاح سه‌شنبه تشکیل شد. جلسه اضطراری یا جلسه مربوط به حمله به ایران در روز شنبه در جلسه وزرای خارجه سازمان همکاری اسلامی برگزار خواهد شد. این جلسه طبق روال خودش و طبق برنامه قرار بود انجام شود اما به درخواست ما یک جلسه ویژه به این حمله اختصاص داده شد.

در عرصه کشورهای عربی و کشورهای منطقه موج محکومیت خیلی قوی بود و من کشوری در منطقه را سراغ ندارم که این محکومیت را انجام نداده باشد. شورای همکاری خلیج فارس و اتحادیه عرب محکوم کردند.عراقچی افزود: طبیعی است که از شورای امنیت، از شورای حکام و سازمانهای اینگونه که غربی‌ها اکثریت آن را دارند توقع نمی‌رود که اقدامی علیه رژیم صهیونسیتی انجام دهند و ما هم توقعی نداشتیم ولی می‌خواستیم این به دنیا ثابت شود و نشان داده شود. در عرصه کشورهای عربی و کشورهای منطقه موج محکومیت خیلی قوی بود و من کشوری در منطقه را سراغ ندارم که این محکومیت را انجام نداده باشد. شورای همکاری خلیج فارس و اتحادیه عرب محکوم کردند. کشورهای مختلف منطقه و برخی کشورها به ابتکار خودشان یک بیانیه مشترک را آماده کردند و کشورهای عربی و اسلامی آن را امضا کردند. در شورای حکام وقتی غربی‌ها نگذاشتند کار جلو برود، ١١ کشور به ابتکار خودشان بیانیه مشترک صادر و حمله رژیم صهیونسیتی به تاسیسات هسته‌ای را محکوم کردند.

به لحاظ قوانین بین‌الملل و به لحاظ وجدان بشری، واقعا دست بالاتر را داریم

وی با بیان اینکه مصاحبه‌های متعددی توسط بنده، همکارانم و سخنگوی وزارت امور خارجه انجام شد، گفت: ما الان در مجموع با سیاست‌هایی که اتخاذ کردیم به لحاظ حقوق بین‌الملل و به لحاظ قوانین بین‌الملل و به لحاظ وجدان بشری، واقعا دست بالاتر را داریم. حتی وقتی با غربی‌ها صحبت می‌کنم، استدلال ما را که می‌شنوند، هیچ حرفی برای گفتن ندارند. ما در حال مذاکره و اجرای دیپلماسی بودیم و بعد ناگهان رژیم صهیونسیتی این حمله تجاوزکارانه را انجام میدهد، این چه دلیلی و چه مشروعیتی میتواند داشته باشد که آن را محکوم نمی‌کنند.

وزیر امور خارجه با اشاره به اینکه برخی کشورها تماس می‌گیرند و از سر خیرخواهی یا هرچیزی می‌گویند کاهش تنش دهیم و به دیپلماسی برگردیم،گفت: من پاسخ می‌دهم که ما وسط دیپلماسی بودیم به چه چیزی برگردیم. با حمله رژیم صهیونسیتی به تاسیسات هسته‌ای؛ هیچکس نمی‌تواند بگوید که چرا غربی‌ها اجازه نمی‌دهند این تجاوز محکوم شود. خودشان هم نمی‌توانند توضیح دهند و فقط از زیر این سوال فرار می‌کنند و یک حمایت غیرقابل توجیه وجود دارد. براساس قوانین بین‌الملل حمله به تاسیسات هسته‌ای یک خلاف غیرقابل بخشش است و بارها در سازمان‌های بین‌المللی بحث شده است و کاملا روشن است اما خودشان هم میدانند اما اجتناب می‌کنند.

در شرایطی که تجاوزات با رژیم صهیونیستی ادامه دارد آمریکایی‌ها خواهان مذاکره هستند و چند بار پیام دادند ولی صراحتا گفته‌ایم تا وقتی که تهاجم و تجاوز متوقف نشود حرف از گفت‌وگو جایی ندارد. با آمریکا به عنوان شریک این جنایت هیچ صحبتی نداریم. اثبات حضور و مشارکت آمریکا احتیاج به دلیل و مدرک ندارد

وی با اشاره به اینکه آمریکا را همراه و همکار اسرائیل در تجاوز به ایران می‌دانیم، گفت: در شرایطی که تجاوزات با رژیم صهیونیستی ادامه دارد آمریکایی‌ها خواهان مذاکره هستند و چند بار پیام دادند ولی صراحتا گفته‌ایم تا وقتی که تهاجم و تجاوز متوقف نشود حرف از گفت‌وگو جایی ندارد. با آمریکا به عنوان شریک این جنایت هیچ صحبتی نداریم. نشانه‌های متعددی مبنی بر همکاری نیروهای موجود آمریکا در منطقه با رژیم صهیونسیتی وجود دارد ولی از همه این‌ها مهم‌تر، توییت‌ها و مصاحبه‌هایی است که رییس‌جمهور آن کشور انجام میدهد و صراحتا از لفظ ما استفاده می‌کند و می‌گوید ما این کار را انجام دادیم. باید این و آن شود. بنابراین حضور آمریکا و مشارکت آمریکا احتیاج به دلیل و مدرک ندارد. الحمدالله مشارکت جانانه‌ای که نیروهای مسلح ما کردند به تدریج آشکار میکند که آن فکری که آن‌ها کرده بودند که با یک ضربات برق‌آسا می‌توانند ملت ایران را تسلیم کنند، فکر باطل و بیهوده‌ای است و لذا فکر میکنم در اثر این مقاومت به تدریج شاهد این خواهیم بود که کشورها از تجاوزی که رژیم انجام داده، فاصله بگیرند. تقاضا برای پایان این جنگ از حالا شروع شده و بیشتر هم خواهد شد. و این نشان دهنده این است که مقاومت مردم ایران چقدر موثر بوده و چقدر موثر خواهد بود.

با آمریکا به عنوان شریک این جنایت صحبتی نداریم

وزیر امور خارجه در واکنش به خبرسازی‌های رسانه‌های غربی درباره مذاکرات ایران و آمریکا گفت: به نظر می‌رسد آن‌ها با این خبرسازی‌های تمایل خود به مذاکره و دیپلماسی را به زبان بی‌زبانی اعلام می‌کنند اما در این زمینه باید تکلیف روشن شود، ما در شرایط حاضر و در حالی که تهاجمات رژیم صهیونیستی ادامه دارد، خواهان مذاکره با هیچ‌کسی نیستیم. در خصوص این موضوع با هیچ‌کسی ما خواهان مذاکره نیستیم اما آمریکایی‌ها خواهان مذاکره هستند و چند بار پیام‌های خیلی جدی هم داده‌اند. ولی ایران صراحتا اعلام کرده است که تا وقتی که این تهاجم و تجاوز متوقف نشود، اصولا حرف از گفت‌وگو و دیپلماسی جایی ندارد.

وی تصریح کرد: ما در حال دفاع مشروع از خود هستیم و این دفاع به هیچ‌وجه نمی‌تواند متوقف شود و با آمریکا به عنوان شریک این جنایت هم صحبتی نداریم. برخی کشورها واسطه شده و پیشنهاداتی را در تماس‌های تلفنی مطرح کردند اما جمهوری اسلامی ایران هیچ تماس و گفت‌وگویی با آمریکایی‌ها نداشتیم و با شرایط کنونی هم نخواهیم داشت. رییس دستگاه دیپلماسی ادامه داد: خبرسازی‌ها صحت ندارد و ناشی از برخی اهداف است. ما درخواست مذاکره با هیچ‌کس نداریم، آمریکایی‌ها هم درخواست مذاکره کردند که جواب ما منفی است اما اگر دیگران درخواست گفت‌وگو کنند، (در حال حاضر مذاکره معنایی ندارد و در مرحله گفت‌وگو هستیم) ایران مشکلی ندارد. در حال حاضر سه کشور اروپایی‌ و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درخواست گفت‌وگوی ۴ طرفه داشتند که در ژنو انجام خواهد شد.

عراقچی با اشاره به اینکه با اروپایی‌ها همیشه و در موضوعات مختلف گفت‌وگو داشتیم، گفت: در حال حاضر هم اگر حرفی داشته باشند می‌شنویم و برای دفاع از حقوق مردم ایران از موضوعی خجالت نمی‌کشیم و از هیچ‌کس فراری نیستیم و در هر صحنه‌ای حاضر هستیم، مگر اینکه منافع ما اقتضا نکند.

آخرین اخبار