کدخبر: ۱۳۱۶
۱۲ تیر ۱۴۰۴ ساعت ۰۶:۴۳
چاپ

آیا تهران به جنگنده‌های نسل چهارم چین روی آورده است؟

اکوایران: اندکی پس از حملات هوایی ارتش آمریکا در آخر هفته به سه تأسیسات تسلیحات هسته‌ای ایران، فردو، نطنز و اصفهان، گروهی از فرماندهان ارشد نظامی جمهوری اسلامی ایران به چین پرواز کردند. گزارش‌ها حاکی است که نمایندگان ایران در این سفر به دنبال خرید چند سامانه پیشرفته تسلیحاتی چین، از جمله جنگنده نسل چهارم J-10C بودند.

به گزارش اکوایران، وبگاه نشنال اینترست اخیرا مدعی شده اندکی پس از حملات هوایی ارتش آمریکا در آخر هفته به سه تأسیسات تسلیحات هسته‌ای ایران، فردو، نطنز و اصفهان، گروهی از فرماندهان ارشد نظامی جمهوری اسلامی ایران به چین پرواز کردند. گزارش‌ها حاکی است که نمایندگان ایران در این سفر به دنبال خرید چند سامانه پیشرفته تسلیحاتی چین، از جمله جنگنده نسل چهارم J-10C بودند.

بر اساس این گزارش، دلیل این موضوع آن است که پس از حملات هوایی آمریکا و همچنین چندین حمله اسرائیل طی ۱۲ روز گذشته، تهران باید پدافند هوایی آسیب‌دیده خود و توانایی‌اش برای قدرت‌نمایی در حوزه راهبردی هوایی را بازسازی کند. اکنون که درگیری پایان یافته و آتش‌بس میان طرف‌های جنگ برقرار شده است، جمهوری اسلامی ایران به‌سرعت در تلاش است تا پدافندهای از دست رفته‌اش را بازسازی کند. برای جلوگیری از تهاجمی مشابه در آینده، تهران به‌دنبال خرید توانمندی‌های مدرن هوایی است. اگرچه ایران قرارداد خرید جنگنده‌های روسی به‌ویژه سوخو-۳۵ را امضا کرده بود، اما به نظر می‌رسد مسکو در تحویل آن‌ها تعلل می‌کند و ترجیح می‌دهد این جنگنده‌ها را در اوکراین به کار گیرد. اما جنگ اخیر نشان داد که تهران دیگر نمی‌تواند منتظر بماند. اگر روس‌ها که به‌ظاهر حامی ژئوپلیتیک جمهوری اسلامی ایران هستند، نتوانند یا نخواهند این هواپیماها را تحویل دهند، خریداران نظامی ایران به پکن روی خواهند آورد.

قابل توجه است که سامانه‌های چینی مانند جنگنده نسل چهارم J-10C طی ماه‌های اخیر با استقبال چشمگیری روبه‌رو شده‌اند. در ماه مه امسال، هند و پاکستان چهار روز جنگیدند. در ساعات ابتدایی آن نبرد، پاکستان موفق شد یک‌سری پیروزی‌های غافلگیرکننده و قابل توجه علیه ارتش هند که از نظر تئوریک بسیار برتر بود به دست آورد. این کارایی پاکستان تا حدی به‌دلیل استفاده از جنگنده‌های چینی مانند J-10C بود که حداقل یک جنگنده نسل ۴.۵ فرانسوی داسو رافائل را سرنگون کردند.

از آنجا که در ظاهر روسیه ظاهرا آمادگی آن را ندارد که به تعهد خود درباره تأمین جنگنده‌ها برای ایران عمل کند، به نظر می‌رسد تهران به چین روی خواهد آورد. این معامله‌ای برد-برد برای هر دو طرف است: از یک‌سو بازار صادرات تسلیحات چین را گسترش می‌دهد و از سوی دیگر توانایی‌های جدید و قابل توجهی به جمهوری اسلامی ایران خواهد بخشید؛ چرا که نیروی هوایی این کشور حتی پیش از جنگ نیز به‌شدت فرسوده بود. اگر ایران این سامانه‌های چینی را خریداری کند، ارتش خود را به‌طرز قابل توجهی تقویت و به نیرویی کارآمدتر تبدیل خواهد کرد. به نظر می‌رسد از زمان حملات اسرائیل، ایران روند واقعی نوسازی را آغاز کرده تا توان نظامی خود را با کشورهای منطقه رقابتی‌ترکند.

آخرین اخبار