کدخبر: ۱۲۹۸
۰۹ تیر ۱۴۰۴ ساعت ۱۴:۵۱
چاپ

مرز مهران دروازه اصلی عتبات عالیات در طول سال است

استاندار ایلام: انتظار می‌رود افزون بر محوریت مسائل زیارتی، ظرفیت مرز مهران به عنوان فرصتی برای رونق مبادله‌های تجاری و توسعه اقتصادی منطقه مورد توجه ویژه قرار گیرد.

استاندار ایلام در نشست هماهنگی با استاندار و مقامات «واسط» عراق با اشاره به رشد چشمگیر تردد زائران از مرز مهران در مناسبت‌های محرم و اربعین بر ضرورت تشکیل قرارگاه مشترک مرزی و توسعه تعاملات اقتصادی و خدماتی دو استان تاکید کرد.

احمد کرمی روز دوشنبه در نشست هماهنگی و تقویت تعاملات استان‌های ایلام و واسط عراق با محور تسهیل تردد زائران اربعین حسینی با قدردانی از تلاش‌های مسئولان عراقی، تاکید کرد که اولویت مشترک ما، فراهم‌سازی شرایط مناسب برای تردد آسان زائران در ایام محرم، صفر و اربعین حسینی است.

وی با اشاره به هماهنگی و عزم جدی دو استان در مدیریت تردد میلیون‌ها زائر گفت: اقدام‌های مناسبی در سال‌های گذشته صورت گرفته و شاهد رشد چشمگیر تردد زائران از مرز مهران هستیم. تنها در سال گذشته بیش از هشت میلیون نفر از این مرز تردد کردند که این حجم چشمگیر از تردد بیانگر تعامل، همکاری دوستانه و تاریخی دو استان است.

استاندار ایلام افزود: مرز مهران به عنوان دروازه عتبات عالیات در طول سال و به ویژه ایام مناسبتی مانند عاشورا، اربعین، نوروز و دعای عرفه پذیرای حجم بالایی از زائران است. این رویداد بزرگ افزون بر جنبه مذهبی، ظرفیت بزرگی برای رشد اقتصادی و تعاملات تجاری میان دو کشور و به ویژه استان‌های ایلام و واسط فراهم می‌کند.

کرمی با قدردانی از عملکرد نیروهای نظامی و امنیتی استان واسط و ایران گفت که تدابیر و تلاش‌های نیروهای مستقر در مرز موجب حفظ امنیت کامل مرزها و دفع تهدیدهای دشمنان شده و همین هوشیاری، امکان برگزاری مراسم و حضور امن زائران را فراهم کرده است.

او با اشاره به افزایش محسوس تردد زائران در ایام عرفه امسال نسبت به مدت مشابه سال پیش افزود: پیش‌بینی می‌شود در ایام تاسوعا و عاشورا و حتی اربعین، شاهد افزایش چشمگیر جمعیت زائران باشیم و لازم است دو استان با تشکیل قرارگاه مشترک مرزی و هماهنگی کامل دستگاه‌های اجرایی به بهترین نحو آماده میزبانی باشند.

استاندار ایلام با تاکید بر لزوم توسعه همکاری‌های اقتصادی و خدماتی میان دو استان بیان کرد: انتظار می‌رود افزون بر محوریت مسائل زیارتی، ظرفیت مرز مهران به عنوان فرصتی برای رونق مبادله‌های تجاری و توسعه اقتصادی منطقه مورد توجه ویژه قرار گیرد.

کرمی افزود: افزایش سامانه‌های صدور گذرنامه در پایانه مرزی مهران و ایجاد امکانات رفاهی و تسهیل تردد زائران، مطالبه اساسی ماست و لازم است با همکاری طرف عراقی و دستگاه‌های اجرایی مرتبط در این خصوص برنامه‌ریزی لازم انجام شود.

وی همچنین با اظهار خرسندی از پیروزی‌های جمهوری اسلامی ایران و همبستگی مردم دو کشور، تصریح کرد که این پیروزی‌ها و همدلی‌ها نشان‌دهنده وحدت تاریخی، فرهنگی و دینی ملت‌های ایران و عراق است و باید فراتر از مسائل مرزی، پیوندها در حوزه‌های اقتصادی، اجتماعی و سیاسی تقویت شوند.

کرمی با بیان اینکه مرز مهران سال هاست که به شلوغ‌ترین و مهم‌ترین مرز زائرپذیر کشور تبدیل شده، خواستار تدوین برنامه‌های بلندمدت و راهبردی برای توسعه پایدار و همه‌جانبه در این منطقه شد