تقویت تعامل میان دانشگاه و حوزه علمیه در تولید پیام و تدبیر فرهنگی

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری ایلام: از ظرفیت دانشگاهیان و نخبگان برای تحقق تحول فرهنگی پایدار استفاده شود و برای اثرگذاری فرهنگی باید فهم عمیقتری از شیوه زندگی جوانان و نیازهای به روز آن ها داشت.
افشین کریمی،در نشست ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان ایلام با تاکید بر ضرورت تحول در شیوههای تعامل فرهنگی، اظهار کرد که تجربه بیش از ۴۰ سال اخیر نشان میدهد صرف اتکا به رویکردهای دستوری و مناسبتمحور نتوانسته موجبات نهادینهسازی رفتارهای دینی و تقویت سرمایه اجتماعی را فراهم کند.
وی تصریح کرد که برخی اقدامات نه تنها نتیجه مورد انتظار را در پی ندارد، بلکه گاه به دلزدگی و واکنش منفی اقشار جامعه، به ویژه نسل جوان منتهی میشود و پیگیری سیاستهای فرهنگی متکی به سبک زندگی امروزی و نیازهای واقعی قشر مخاطب، پیشنیاز موفقیت در حوزه امر به معروف و نهی از منکر است.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری ایلام با ارجاع به تفاوتهای بین نسلی و سرعت تحولات اجتماعی در استان ایلام تاکید کرد که در گذشته نسلهایی داشتیم که براساس آموزههای دینی پرورش یافتند و اصول اخلاقی بخش اصلی هویتشان بود، اما امروز با جوانانی روبهرو هستیم که زیست، دغدغه و ذائقه آنها تفاوت بنیادین با نسلهای پیشین دارد.
کریمی بیان کرد که برای اثرگذاری فرهنگی باید فهم عمیقتری از شیوه زندگی جوانان، محیط پیرامون آنان، خواستهها و فضای فکریشان داشت و متناسب با آن سازوکار پیامرسانی را بازتعریف کرد.
وی بر تقویت تعامل میان دانشگاه و حوزه علمیه در تولید پیام و تدبیر فرهنگی تاکید کرد و گفت که خلأ همکاری واقعی و جدی دانشگاهیان و صاحبنظران علومی چون جامعهشناسی و روانشناسی در تدوین راهبردها و سیاستهای فرهنگی به وضوح احساس میشود.
کریمی با تاکید بر این که امر به معروف باید تمام شاخصهای آرامش روانی، معیشت و کرامت اجتماعی مردم را پوشش دهد، افزود: نمیتوان انتظار داشت جامعهای که با مشکلات اقتصادی و فشار معیشتی درگیر است، تنها با توصیههای دینی مجاب شود و اگر شأن و منزلت مردم و دغدغههای اصلی آنان از جمله اشتغال، رفاه و آیندهنگریشان پاس داشته شود، آمادگی پذیرش پیامهای دینی و اخلاقی نیز تقویت میگردد.
معاون استاندار ایلام افزود: امر به معروف باید متناسب با هر گروه اجتماعی، به زبان و ابزار خود آن مجموعه بیان شود، پیام فرهنگی در محیط نمازجمعه متفاوت است با پیام برای جوانان حاضر در معابر عمومی، کافیشاپها و فضاهای نوین شهری. نادیده گرفتن این تفاوتها باعث بیاثر شدن برنامهها میشود.
وی رویکرد بخشنامهای را مانعی برای شکلگیری تحول دانست و تصریح کرد: کار فرهنگی کاری تدریجی و پیچیده است، تنها پیگیری مستمر، بازخوردگیری، تحلیل نتایج و اصلاح دائمی میتواند اثربخشی را تضمین کند، سیاستگذاری پراکنده، سلیقهای و نمایشی، جامعه را از اهداف دینی و انسانی دور میکند.
کریمی با اشاره به اهمیت افزایش ارتباط ستاد امر به معروف با تشکلهای دانشجویی، اصحاب رسانه، گروههای جهادی و نهادهای مدنی، گفت: استفاده هدفمند از فضای مجازی، برگزاری کرسیهای گفتوگو، دعوت از جوانان برای مشارکت فعال و کارآمد ساختن فرآیند نقد اجتماعی، همگی میتواند موجبات حرکت به سمت جامعهای مسئولیتپذیرتر، آگاهتر و منسجمتر را فراهم آورد.
پربیننده ترین
- ● مرگ دلخراش راننده کمباین در هلیلان
- ● اسرائیل گرفتار در باتلاق
- ● دستگیری دومین عامل تیراندازی در چرداول
- ● اختصاص ۱۴۷ میلیارد تومان به شهرداری دهلران در سال ۱۴۰۳
- ● غفلت وزارت نفت از عمل به مسئولیت های اجتماعی در هلیلان
- ● پزشکیان در ایلام در قاب تصاویر
- ● مردم استان ایلام چگونه نامه ها و مشکلات خود را به رییسجمهور برسانند؟
- ● دعوت دو ورزشکار چرداولی به اردوی تیم ملی
- ● روابط عمومیها در خط مقدم نبرد رسانهای دشمن قرار دارند.
- ● با حضور و اقدام نیروی انتظامی، عامل چاقو کشی در شهر ایلام در چنگال پلیس افتاد
- ● ساخت کتابخانه عمومی روستایی در دهلران
- ● 7 انتصاب جدید در استان ایلام/حیدر نعمتی فرماندار مهران در دولت پزشکیان
- ● ایجاد دفتر حمایت حقوقی از سرمایه گذاران در استان
- ● دستگيري سوداگر مرگ با ۴کیلو مواد مخدر
- ● ره آورد اقتصادی سفر رئیس جمهور به استان ایلام
آخرین اخبار
- ● ۹ مدرسه فرسوده در دره شهر نوسازی می شوند
- ● واحدهای تولیدی پرچمداران اقتصاد مقاومتی
- ● هاشمیان سرمربی پرسپولیس شد
- ● در هفدهمین اجلاس اکو در آذربایجان
- ● رفع عمده مشکلات توسعه ای استان با تحقق اعتبارات سال جاری
- ● ۳ طرح عمرانی و خدماتی درشهرستان آبدانان افتتاح و کلنگزنی شد
- ● فضای کافی برای ذخیره آب خنک در مهران وجود دارد
- ● نشست معاونین استانداری های ایلام و واسط عراق برای تسهیل در تردد زائران
- ● مردم پای کار نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی
- ● خدمات دولت چهاردهم در جنگ ۱۲روزه قابل تحسین است
- ● توزیع منابع اعتبارات بر اساس ۲۵ شاخص است
- ● آیا تهران به جنگندههای نسل چهارم چین روی آورده است؟
- ● مشکلات واحدهای تولیدی شهرستان قدس با اولویت و جدیت پیگیری می شود
- ● 80 درصد پنل های خورشیدی در تهران آماده بهرداری هستند
- ● الگوی نوین توانمندسازی مناطق کمتر برخوردار با همپیمانی محلی در ایلام کلید خورد